Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (2024)

Klik hier voor een samenvatting van dit artikel

Beste Nederlandse films op Videoland: top 10

Zin in een film van Nederlandse bodem? Op Videoland vind je een groot aanbod van Hollandse cinema, maar dit is onze lijst van de 10 allerbeste Nederlandse films op het platform:

  1. Vaders & Zonen
  2. Zwartboek
  3. Gemmeker
  4. De Marathon
  5. De Tweeling
  6. De Beentjes van Sint-Hildegard
  7. De Veroordeling
  8. De Noorderlingen
  9. Kom hier dat ik u kus
  10. Rabat

Ook vanuit het buitenland genieten van het gigantische Nederlandse aanbod van Videoland? Dan is een VPN de uitkomst voor jou! Wij raden NordVPN aan, omdat deze VPN snelle servers heeft in Nederland waardoor je ongestoord geniet van je filmavondje.

NordVPN

Aanbieding

Krijg tot 73% korting + 3 maanden gratis bij een tweejarig abonnement!

Bezoek NordVPN

Hieronder lees je meer over de films in onze top 1o en leggen we verder uit hoe je met een VPN overal geniet van het Videoland-aanbod.

Soms heb je geen zin om ondertitels te lezen en wil je genieten van een Nederlandstalige topfilm. Dan ben je bij Videoland aan het juiste adres, want deze streamingdienst heeft een groot Nederlandstalig aanbod.

Om het nog makkelijker te maken hebben we een lijst van de tien beste Nederlandse films op Videoland gemaakt. In het buitenland is Videoland helaas niet beschikbaar. Om het toch te kijken heb je een VPN nodig. Hieronder bespreken we onze lijst met beste Nederlandse films op Videoland, en hoe je ze met een VPN vanuit het buitenland kijkt.

Beste Nederlandse films op Videoland: top 10

Om van al deze films te kunnen genieten heb je dus een Videoland-abonnement nodig. Ben je in het buitenland, op vakantie of op zakenreis? Dan kan het zijn dat je geen toegang krijgt tot het platform. Dit komt door geoblokkades die de dienst gebruikt om uitzendrechten te beschermen.

Gelukkig kun je dit eenvoudig omzeilen door een VPN (Virtual Private Network) te gebruiken. Met een VPN kun je namelijk verbinden met een server in Nederland waardoor het voor de streamingdienst lijkt alsof je in Nederland bent. Zo geniet je overal ter wereld van het Videoland-aanbod.

Om Videoland in het buitenland te kijken raden wij NordVPN aan. Met deze VPN heb je eenvoudig toegang tot snelle stabiele verbindingen via Nederlandse servers. Daarnaast krijg je nu 73% korting op een NordVPN-abonnement.

Geniet ook op vakantie van het Videoland-aanbod met NordVPN

We hebben onze top 10 van beste Nederlandse films op Videoland samengesteld aan de hand van beoordelingen van kijkers en critici op platformen als IMDb.

1. Vaders & Zonen

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (2)

Vaders & Zonen is een Nederlandse komediefilm met een zwart randje. Twee volwassen zoons, Loet en Winnie, wonen nog altijd in bij hun vader. Wanneer die op een dag plots overlijdt, blijkt hoe afhankelijk de twee broers zijn. Ze besluiten zijn dood geheim te houden, maar wanneer hun vader zijn jaarlijkse doktersoproep krijgt, dreigt hun plannetje te mislukken.

Voor liefhebbers van zwarte humor is deze film een absolute aanrader. Met een origineel verhaal en geweldig spel is deze Vaders & Zonen een must-see.

SpecificatiesToelichting
Genre:Komedie/drama
Cast:Fedja van Huêt, Guido Pollemans, Kees Hulst
Regisseur:Jörgen Scholtens

2. Zwartboek

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (3)

Zwartboek is een Nederlandse dramafilm die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film volgt Rachel Stein (Carice van Houten), een Joodse zangeres die aan deportatie weet te ontsnappen en zich aansluit bij het verzet. De spanning loopt hoog op wanneer ze infiltreert in het hoofdkwartier van de Duitsers in Amsterdam.

Zwartboek was een ongekend succes en won maar liefst drie Gouden Kalveren. De film staat dan ook met recht in deze lijst van beste Nederlandse films op Videoland.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/oorlogsfilm
Cast:Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman, Halina Reijn
Regisseur:Paul Verhoeven

3. Gemmeker

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (4)

Gemmeker is een Nederlandse dramafilm van Robert Schinkel. Deze korte film draait om het verhoor van Albert Gemmeker, een Duitse SS’er die kommandant was van kamp Westerbork. Gemmeker wordt geconfronteerd met de gruwelen van het Nazibewind. Blijft hij volhouden dat hij er niks van afwist?

Gemmeker is een korte, maar indringende film die de geschiedenis dichtbij brengt. Een indrukwekkende film die je gezien moet hebben, mede door echte beelden van het transport, die speciaal voor de film zijn ingekleurd.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Jacob Derwig, Michael Epp, Eelco Smits
Regisseur:Robert Schinkel

4. De Marathon

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (5)

De Marathon is een Nederlandse komediefilm met een goede dosis Rotterdamse humor. De film draait om de werknemers van een garage die gaan trainen voor de marathon van Rotterdam. Weten ze tegen alle verwachting in de race uit te lopen en zo het bedrijf te redden?

De Marathon is een heerlijke komedie van hoog niveau met een lach en een traan. Perfect voor een avondje met popcorn op de bank.

SpecificatiesToelichting
Genre:Komedie
Cast:Stefan de Walle, Frank Lammers, Marcel Hensema, Martin van Waardenberg, Mimoun Oaïssa
Regisseur:Diederick Koopal

5. De Tweeling

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (6)

De Tweeling is een Nederlandse oorlogsfilm naar het gelijknamige boek van Tessa de Loo. De film draait om tweelingzusjes die van elkaar gescheiden worden wanneer ze nog jong zijn. De een groeit op in een arm Duits gezin, de ander in een rijk Nederlands huishouden.

We zien hoe beide meisjes opgroeien aan andere zijdes van de Tweede Wereldoorlog. Zijn hun pogingen om elkaar weer te vinden te vergeefs, of lukt het ze weer nader tot elkaar te komen?

De film won in 2003 een Gouden Kalf en staat garant voor een filmavond vol drama. Het is met recht een van de beste Nederlandse films op Videoland te noemen.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/oorlogsfilm
Cast:Nadja Uhl, Thekla Reuten, Ellen Vogel, Gudrun Okras
Regisseur:Ben Sombogaart

6. De Beentjes van Sint-Hildegard

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (7)

De Beentjes van Sint-Hildegard is een hilarische film uit 2020 met een glansrol voor cabaretier Herman Finkers. Finkers speelt Jan die op een dag bedenkt dat hij iets anders wil met zijn leven. Hij probeert te ontsnappen aan zijn vrouw door te doen alsof hij de ziekte van Alzheimer heeft en daar begint een bizarre zoektocht naar betekenis.

Perfect voor fans van Herman Finkers en liefhebbers van komediefilms met originele twists en turns.

SpecificatiesToelichting
Genre:Komedie
Cast:Herman Finkers, Johanna ter Steege, Leonie ter Braak
Regisseur:Johan Nijenhuis

7. De Veroordeling

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (8)

De Veroordeling is een Nederlandse dramafilm die is gebaseerd op het boek van journalist Bas Haan over de Deventermoordzaak. Wie pleegde de moord op de weduwe Wittenberg? Deze film brengt indringend in beeld hoe de media zich bemoeit met een ingewikkelde moordzaak waar nog veel onduidelijk is en hoe dit de waarheidsvinding niet altijd ten goede komt.

Deze film viel in de prijzen en won onder andere een Gouden Kalf voor beste film. De Veroordeling staat dus met recht in deze lijst van beste Nederlandse films op Videoland.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen, Lies Visschedijk
Regisseur:Sander Burger

8. De Noorderlingen

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (9)

De Noorderlingen is een Nederlandse speelfilm uit 1992 over de bewoners van een nieuwbouwwijk in de jaren ’60 die grenst aan een bos. De film creëert zijn eigen sfeer en zet op komische wijze klein burgerlijk Nederland neer. Alle karakters kampen met hun eigen problemen en fantasieën, wat zorgt voor absurde beelden en vreemde dialogen.

De Noorderlingen viel toendertijd in de prijzen en behoort tot het Canon van de Nederlandse film. Voor filmliefhebbers is het zeker de moeite om deze zwarte komedie aan te zetten.

SpecificatiesToelichting
Genre:Zwarte komedie
Cast:Jack Wouterse, Annet Malherbe, Rudolf Lucieer, Theo van Gogh
Regisseur: Alex van Warmerdam

9. Kom hier dat ik u kus

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (10)

Kom hier dat ik u kus is de verfilming van de bestseller van Vlaamse schrijfster Griet op De Beeck. De film gaat over Mona die als jong meisje haar moeder verliest en daarna krampachtig vasthoudt aan haar relatie met haar vader. Deze patronen werken door in haar volwassen leven.

Kom hier dat ik u kus vertelt het schrijnende verhaal van iemand die zichzelf compleet aan de kant zet om het anderen naar de zin te maken.

Deze Vlaams-Nederlandse film is een van de beste Nederlandstalige films die nu op Videoland te zien zijn.

SpecificatiesToelichting
Genre:Dramafilm
Cast:Olivia Landuyt, Tanya Zabarylo, Wine Dierickx
Regisseur:Sabine Lubbe Bakker, Niels van Koevorden

10. Rabat

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (11)

Rabat is een Nederlandse roadmovie uit 2011. De film draait om drie vrienden die een reis maken naar Marokko om daar een oude taxi af te leveren voor de vader van Nadir. Maar hij is niet helemaal eerlijk geweest naar zijn vrienden over de reden van de reis. Kan hun vriendschap standhouden wanneer ze erachter komen dat ze niet dezelfde toekomstplannen hebben?

Rabat is een prachtige film met geweldig spel waar Nasrdin Dchar een Gouden Kalf voor won. Een film die je raakt en die je niet gauw vergeet.

SpecificatiesToelichting
Genre:Roadmovie drama
Cast:Nasrdin Dchar, Achmed Akkabi, Marwan Kenzari
Regisseur:Victor D. Ponten, Jim Taihuttu

Videoland kijken met een VPN

In Nederland geniet je zonder problemen van het aanbod van Videoland. Echter kun je in het buitenland soms te maken krijgen met geoblokkades. Buiten de EU krijg je bijvoorbeeld geen toegang tot Videoland.

Gelukkig is er een manier om toch je favoriete Nederlandse film te streamen. Met een VPN kun je namelijk vanaf je vakantieadres doen alsof je in Nederland bent. Door te verbinden met een VPN-server in Nederland krijg je een Nederlands IP-adres toegewezen en lijkt het voor websites en apps alsof jij gewoon in Nederland bent.

Dit alles heb je zo geregeld door het volgende stappenplan te volgen:

  1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-provider zoals NordVPN.

    NordVPN

    Onze keuze

    Aanbieding

    Krijg tot 73% korting + 3 maanden gratis bij een tweejarig abonnement!

    Vanaf

    € 3.09

    9.3

    • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
    • Mooie en elegante applicatie
    • Geen logs

    BezoekNordVPN

  2. Download de software van NordVPN op het apparaat waarmee je Videoland wilt kijken.
  3. Open de VPN-app en log in.
  4. Maak verbinding met een VPN-server in Nederland.
  5. Ga naar Videoland en geniet van de beste films.

Wil jij meer weten? Lees dan ons artikel over Videoland kijken in het buitenland.

Verder kijken

Benieuwd naar het Nederlandse aanbod van andere streamingdiensten? Of naar meer goede films en series op Videoland? Hieronder vind je nog meer top lijstjes.

  • De beste Nederlandse series op Videoland
  • De beste Nederlandse films op Netflix
  • De beste Nederlandse series op Netflix
  • De beste films op Videoland
  • De beste series op Videoland

Veelgestelde vragen over de beste Nederlandse films op Videoland

Heb jij een vraag over de beste Nederlandse films op Videoland? Laat het ons weten in de reacties.

Wat zijn de beste Nederlandse films op Videoland?

Videoland heeft een uitgebreid aanbod aan Nederlandse films. Wij maakten een top tien met de beste Nederlandstalige films die op het platform te vinden zijn:

  1. Vaders & Zonen
  2. Zwartboek
  3. Gemmeker
  4. De Marathon
  5. De Tweeling
  6. De Beentjes van Sint-Hildegard
  7. De Veroordeling
  8. De Noorderlingen
  9. Kom hier dat ik u kus
  10. Rabat

Welke Nederlandse film op Videoland moet je gezien hebben?

Op Videoland kijk je Zwartboek, een absolute klassieker in de Nederlandse filmgeschiedenis. In deze spannende oorlogsfilm speelt Carice van Houten een Joodse zangeres die undercover gaat bij het hoofdkwartier van de Duitsers in Amsterdam. Deze film had een gigantisch budget en werd ook een absolute kaskraker. Je kijkt Zwartboek nu bij Videoland.

Wat is de beste Nederlandse serie op Videoland?

De beste Nederlandse serie op Videoland is Mocro Maffia. Deze serie over de Marokkaanse drugsbendes in Nederland is uitgegroeid tot een fenomeen en wordt geprezen om de rauwe weergave van deze meedogenloze schaduwwereld.

Benieuwd naar nog meer Nederlandse topseries op Videoland? Bekijk dan onze top 10.

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (13)

Tove Marks

Eindredacteur

Tove is al lange tijd actief bij VPNGids als redacteur. Haar doel is om belangrijke informatie over veilig internetten en privacy voor iedereen beschikbaar en begrijpelijk te maken. Mensen kunnen zich beter wapenen tegen cybercriminaliteit en internetcensuur wanneer ze weten waar het over gaat.

Meer artikelen uit de sectie Streaming

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (14)

Videoland-abonnement kiezen: wat kost Videoland per maand?

31 juli 2024

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (15)

Top 10 beste waargebeurde films op Netflix

22 juli 2024

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (16)

Top 10 beste films op Streamz

18 juli 2024

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 6354

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.